Prawidłowy sposób odżywiania dzieci w wieku przedszkolnym ma decydujący wpływ na właściwy rozwój, zdrowie, sprawność fizyczną, intelektualną i emocjonalną. Nawyki żywieniowe należy wpajać dzieciom od najmłodszych lat więc w realizację wprowadzania zdrowego odżywiania dzieci w przedszkolu należy zaangażować całą społeczność przedszkolną: dzieci, rodziców i pracowników. Jadłospisy układane są co dekadę przez intendentkę i kucharza zgodnie z Rozporządzeniem i Wytycznymi Ministra Zdrowia. W posiłkach uwzględnione są wszystkie grupy środków spożywczych, ograniczamy spożycie cukrów, soli oraz potraw smażonych. Duży nacisk kładziemy na spożywaniu warzyw, owoców, mleka i produktów pochodnych. W naszej kuchni posiłki przygotowywane są z naturalnych składników, nie używamy gotowych produktów przetworzonych. Zapraszamy do galerii, w której ukazujemy proces przygotowania posiłków w kuchni, efekt końcowy wytworzonych posiłków, które trafiają do poszczególnych oddziałów dla dzieci oraz spożywanie posiłków przez przedszkolaków. Zwracamy się z prośbą do rodziców o zachęcanie dzieci do spożywania tak smacznych  i zdrowych potraw.