W miesiącu marcu zgodnie z założeniem innowacyjnych działań edukacyjnych w grupie Bratków odbył się cykl zajęć „ Owocowo- warzywne smakowanie z babcią przedszkolaka”. Wprawdzie pandemia uniemożliwiła nam bezpośrednie spotkanie z babciami , to nie przeszkodziła w dzieleniu się doświadczeniami kulinarnymi z najbliższymi dzięki internetowi i bystrości naszych kochanych babć. Za przepisy , które płynęły drogą elektroniczną bardzo dziękujemy. Przewodnikiem w wdrażaniu założonych celów kulinarnych była pani Małgorzata Pacura szefowa kuchni, a prywatnie babcia Poli z grupy Stokrotek. Dzieci są świadome zalet jakie płyną ze spożywania owoców i warzyw, które są cennym źródłem wielu składników odżywczych , poprawiają odporność organizmu, wpływają na kondycję całego organizmu. Przygotowywana przez dzieci sałatka owocowa i pasta jajeczna ze szczypiorkiem były nie tylko kolorowe , ale również smaczne i zdrowe. Zdobyte doświadczenia z pewnością przyczynią się do odważniejszego przychodzenia z pomocą mamie w kuchni , zainspirują dzieci do samodzielnego przygotowywania posiłków jak również zachęcą do sięgania po nowe doznania smakowe.
Koordynatorem działań była nauczycielka Joanna Połczyńska.